مروری بر مطالعات موردی قطعات خورده شده در واحد‌های آب‌شیرین‌کن

مروری بر مطالعات موردی قطعات خورده شده در واحد‌های آب‌شیرین‌کن

تاریخ انتشار: چهارشنبه، 25 اسفند 1400، 13:32
181

با توجه به اینکه سهم اندکی از آب‌های موجود در کره‌ی زمین برای مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی مناسب هستند، برای تامین آب مورد نیاز جمعیت روزافزون باید آب اقیانوس‌ها و دریا‌ها فرآوری و به آب‌ شیرین تبدیل شود. نمک‌زدایی در واحد‌های آب‌شیرین‌کن صنعتی انجام می‌شود. یکی از مهمترین عوامل تخریب قطعات و شکست‌ها در این صنعت، پدیده‌ی خوردگی است که به صورت‌های مختلف و به ویژه به صورت موضعی رخ می‌دهد و علت اصلی آن غلظت بالای سدیم‌کلرید در آب‌های شور و طراحی نادرست قسمت‌های مختلف این واحد‌های صنعتی است. خوردگی و خرابی‌های ناشی از آن یکی از عوامل از سرویس خارج شدن و خوابیدن یک سیستم در صنعت محسوب می‌شود كه می‌تواند منجر به كاهش تولید و حتی خسارات جانی گردد. بنابراین استفاده از فناوری‌های كنترل خوردگی از توقف‌های اضطراری جلوگیری نموده و راندمان را افزایش خواهد داد. با شناسایی تخریب‌های صورت گرفته، عوامل ایجاد کننده‌ی تخریب و راه‌های جلوگیری از آن می‌توان از تخریب‌های بعدی احتمالی در این صنعت جلوگیری نمود. بنابراین در این پژوهش به مطالعه علت خوردگی قطعات واقعی صنایع آب‌شیرین‌کن و راه‌کارهای جلوگیری از آن پرداخته‌شده و مطالعات موردی در این زمینه جمع‌بندی شده است.

* حسن‌پوریوزبند، اکرم - کارشناس ارشد، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران قربانی، محمد - استاد، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران دولتی، ابوالقاسم - استاد، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران
کلمات کلیدی: خوردگی، نمک‌زدایی، اسمز معکوس، پاشش چند طبقه، تقطیر چند اثره.
فهرست مقالات
<صفحه قبل صفحه بعد>
□ تبلیغات